۱۱ اسفند ۱۴۰۱، ۸:۰۰

برگزاری آزمون در ۱۱۰ شهر کشور؛

رقابت ۱۶۹ هزار و ۹۶۴ نفر در آزمون دکتری (Ph.D) سال ۱۴۰۲ برگزار شد

رقابت ۱۶۹ هزار و ۹۶۴ نفر در آزمون دکتری (Ph.D) سال ۱۴۰۲ برگزار شد

آزمون دکتری (Ph.D) سال ۱۴۰۲ صبح امروز پنجشنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۱ با حضور ۱۶۹ هزار و ۹۶۴ نفر در ۱۱۰ شهر، ۱۵۷ حوزه اصلی و ۵۵۷ حوزه فرعی آغاز شد.

به گزارش خبرنگار مهر، فرآیند برگزاری آزمون دکتری (Ph.D) سال ۱۴۰۲ از ساعت ۸ صبح امروز پنجشنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۱ آغاز شده است.

در آزمون دکتری سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۶۹ هزار و ۹۶۴ نفر شرکت کرده اند که از این تعداد ۷۵ هزار و ۸۲۵ نفر زن و ۹۴ هزار و ۳۳۹ نفر مرد هستند. این تعداد داوطلب در ۲۴۷ کدرشته و در ۷ گروه آزمایشی علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، دامپزشکی، کشاورزی و منابع طبیعی، هنر و زبان‌های خارجی به رقابت می‌پردازند.

۷۳ درصد حوزه‌های امتحانی در دانشگاه‌های دولتی، ۱۵ درصد در دانشگاه آزاد و باقی حوزه‌ها در دانشگاه‌های پیام نور، فنی حرفه‌ای، علمی کاربردی و غیرانتفاعی است.

آزمون دکتری سال ۱۴۰۲ در ۱۱۰ شهر کشور، ۱۵۷ حوزه اصلی و ۵۵۷ حوزه فرعی در صبح روز پنجشنبه ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۱ برگزار می‌شود.

جدول گروه‌های امتحانی آزمون دکتری سال ۱۴۰۲

ردیف گروه امتحانی کدمجموعه‌امتحانی ضرایب‌آزمون کدگروه امتحانی
از تا تعداد دروس‌تخصصی‌ استعداد تحصیلی زبان
۱ علوم انسانی ۲۱۰۱ ۲۱۸۰ ۶۳ ۴ ۱ ۱ ۱
۲ علوم پایه ۲۲۰۱ ۲۲۴۸ ۴۵ ۴ ۱ ۱ ۲
۳ ‌فنی و مهندسی ۲۳۰۱ ۲۳۷۳ ۶۰ ۴ ۱ ۱ ۳
۴ کشاورزی و منابع‌طبیعی ۲۴۰۱ ۲۴۵۰ ۳۵ ۴ ۱ ۱ ۴
۵ هنر ۲۵۰۱ ۲۵۰۹ ۹ ۴ ۱ ۱ ۵
۶ ‌دامپزشکی ۲۷۰۱ ۲۷۲۵ ۲۵ ۴ ۱ ۱ ۷
۷ ‌زبان ۲۸۰۱ ۲۸۰۹ ۹ ۴ ۱ ۱ ۸

نحوه پذیرش:

براساس قانون «سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور» پذیرش دانشجو در مقطع دکتری (Ph.D) و دستیاری رشته‌های گروه دامپزشکی، شامل دو مرحله است که هر یک از مراحل مطابق با شیوه نامه اجرایی آزمون انجام می‌گیرد:

الف) معرفی اولیه داوطلبان: مرحله اول آزمون متمرکز است که توسط سازمان سنجش انجام می‌شود و پس از برگزاری آزمون، کارنامه‌ای شامل: نمرات خام، نمره کل در اختیار داوطلبان قرار خواهد گرفت که «داوطلبان مجاز به انتخاب رشته»، براساس آن اقدام به انتخاب رشته کرده و براساس کدرشته محل‌های انتخابی و حدنصاب نمره سنجش عمومی (آزمون متمرکز) که با هماهنگی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی پذیرنده تعیین می‌شود با توجه به سهمیه داوطلب به کدرشته محل‌های حائز حدنصاب معرفی خواهند شد.

براساس قانون «سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور» مصوب ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ مجلس شورای اسلامی و مصوبات «شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی» سنجش و پذیرش در مقطع دکتری ناپیوسته، بر حسب هر یک از شیوه‌های: «آموزشی – پژوهشی» و «پژوهش محور» به شرح زیر انجام می‌شود:

شیوه «آموزشی – پژوهشی»: آزمون متمرکز ۵۰ درصد. سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری ۲۰ درصد. مصاحبه علمی و سنجش عملی ۳۰ درصد.

شیوه «پژوهش محور»: آزمون متمرکز ۳۰ درصد. سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری ۲۰ درصد. مصاحبه علمی و سنجش عملی ۳۰ درصد. تهیه طرح واره ۲۰ درصد.

اجرای مرحله اول (آزمون متمرکز) توسط سازمان سنجش آموزش کشور و تخصیص امتیاز مربوط به سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری، مصاحبه علمی و.... توسط دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی پذیرنده دانشجو انجام خواهد شد.

ب) پذیرش نهایی داوطلبان: پذیرش نهایی از بین داوطلبان معرفی شده به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، براساس نتیجه سنجش عمومی (آزمون متمرکز) و نتیجه مصاحبه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، بررسی مدارک و یا هر روش دیگر مطابق آیین نامه‌های مربوط، اولویت کدرشته محل‌های انتخابی و ظرفیت اعلام شده و سهمیه داوطلب صورت خواهد گرفت.

تبصره ۱: نمره مصاحبه (ارزیابی سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری و مصاحبه علمی و سنجش عملی) براساس شیوه نامه ابلاغی که از سوی سازمان سنجش آموزش کشور به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی ارسال می‌شود، صورت خواهد گرفت و دانشگاه‌ها برای همه افراد معرفی شده، نمره‌ای مطابق با شیوه نامه مذکور تعیین و برای گزینش نهایی به سازمان سنجش ارسال می‌کنند.

تبصره ۲: بر اساس مصوبه جلسه ۱۳۷ مورخ ۶ آبان ۱۳۹۹ شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی می‌توانند با توجه به نمرات داوطلبان و نظر گروه‌های آموزشی، حدنصاب مرحله دوم برای هرکدرشته محل برای داوطلبان را تعیین و به سازمان سنجش ارسال کنند.

تبصره ۳: دانشگاه‌ها مجاز به برگزاری آزمون کتبی و شفاهی از داوطلبان معرفی شده برای مرحله دوم بوده و نمره آن در مقدار نمره مصاحبه علمی و سنجش عملی لحاظ می‌شود.

تبصره ۴: سهمیه‌های رزمندگان و ایثارگران و مربیان مطابق ضوابط مندرج در صفحات ۲۱ تا ۲۳ دفترچه راهنما اعمال می‌شود.

ج) امتیاز داوطلبان آیین نامه استعدادهای درخشان: داوطلبان واجد شرایط برای پذیرش در مقطع دکتری (Ph.D) می‌توانند براساس آیین نامه شماره ۲۱/۶۷۲۷۲ مورخ ۱۸ تیرماه ۱۳۹۳ و مصوبات مربوط شورای هدایت استعدادهای درخشان وزارت علوم تحقیقات و فناوری اقدام کنند.

زمان اعلام نتایج اولیه و نهایی آزمون دکتری نیمه متمرکز سال ۱۴۰۲

نتایج اولیه آزمون دکتری نیمه متمرکز سال ۱۴۰۲ اوایل اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ اعلام می‌شود.

در نیمه اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ انتخاب رشته آزمون دکتری صورت می‌گیرد و در هفته اول خردادماه ۱۴۰۲ اسامی چندبرابر ظرفیت اعلام خواهد شد. بر همین اساس مصاحبه‌های آزمون دکتری سال ۱۴۰۲ در نیمه دوم خردادماه آغاز می‌شود و تا مردادماه ادامه دارد و در نهایت نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۲ در اواخر مردادماه ۱۴۰۲ اعلام می‌شود.

کد خبر 5722712

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha